Milyen stílusú szemüveg ideális számodra?

Macskaszem, nerd vagy keret nélküli szemüveg. A keretkínálat olyan sokféle, hogy nem egyszerű eldönteni, nekünk mi áll jól. Az alábbi tanácsokat követve gyorsan és könnyen meg tudod határozni, milyen az arcformád és melyik szemüveg áll a legjobban.

Így állapíthatod meg, milyen az arcformád

Első ránézésre nem mindig könnyű megállapítani, kinek milyen formájú az arca. A jellemző vonások sokszor egyénenként eltérően mutatnak. Sőt, az arcformánk az évek során gyakran változik, például akkor, ha fogyunk. Mutatunk egy egyszerű módszert arra, hogyan határozhatod meg, milyen az arcformád. Először is állj a tükör elé és nézz előre. A hajad fogd össze egy fej- vagy hajpánttal. Ha „szabaddá teszed az arcod”, könnyebben meg tudod majd határozni, milyen az arcformád. Az arc felső határa a hajvonal, az alsó az áll. A fül nem befolyásolja az arcformát. Azt is kipróbálhatod, hogy arcod körvonalát körülrajzolod egy lemosható filccel a tükrön. Ha nincs tükör, egy fénykép (például egy okostelefonos szelfi) is megteszi, amin egyenesen előre nézel. Ha megvan, hasonlítsd össze, hogy az alábbiak közül melyikre hasonlít legjobban az arcodra.

Az arcformákat 6 különböző kategóriába soroljuk

1. Ovális

Az ovális arcon szinte minden szemüvegkeret jól áll. Az ovális arcnál a körvonalak lágyak és harmonikusak, a homlok kicsi, az áll finoman kerek, az arccsont markáns. Szemüveg szempontjából ez az „ideális” arcforma, mivel szinte bármilyen kialakítás és méret jól áll rajta.

Milyen szemüveg áll jól az ovális arcon?

Szinte minden tökéletes áll. Lehet szögletes, kerek vagy hivalkodó keret (például egy macskaszem) vagy akár speciális formájú is.

2. Kerek

Ennek az arcformának az ismertetőjegyei a finom, egyenletes körvonalak, széles, markáns orca és a kerek áll. A kerek arc az oválisnál valamivel rövidebb és teltebb.

Milyen szemüveg áll jól az ovális arcon?

A diszkrét, vékony szemüvegek, amik nem hívják fel a figyelmet arc szélességére, a sarkos keretek (például szögletesek vagy enyhén téglalap alakúak) vagy szélesebb formák, amik hangsúlyos kontrasztot keltenek az arcon.

3. Szív vagy háromszög alakú

A szív vagy háromszög alakú arcon nagy a homlok, az arccsont markáns, az áll csúcsos.

Milyen szemüveg áll jól az ovális arcon?

Kevésbé hivalkodó, vékony teli keretes, macskaszem, ovális vagy kerek formájú a legjobb. Ezek jól állnak a szív alakú arcon, mivel a lencse alsó része kicsi, majd felfelé kiszélesedik, így kellemes és harmonikus kontrasztot nyújtanak a homlokkal.

4. Hosszúkás vagy téglalap alakú

Hosszúkás vagy téglalap alakú arc alatt azt értjük, hogy az arccsont, a homlok és az állkapocs széles, az arc külső körvonalai egyenes, függőleges vonalakat alkotnak.

Milyen szemüveg áll jól az ovális arcon?

Érdemes megnézni az ovális, kerek formákat, az ívelt, keret nélküli szemüvegeket, a markáns teli kereteket, vastag kereteket és a széles híddal és alacsony fekvő szárral rendelkező kereteket is. Egy markáns kerettől a hosszúkás arc rövidebbnek hat.

5. Szögletes

A szögletes arc nagyon hasonlít a hosszúkásra, csak valamivel rövidebb és szélesebb. A szögletes arc oldalai szintén párhuzamos vonalakat alkotnak. Az áll, az állkapocs és a homlok markáns, az arccsont magasan van.

Milyen szemüveg áll jól az ovális arcon?

Olyan darabot érdemes választani, ami hosszítja az arcot, például egy diszkrét keret nélküli szemüveget, egy enyhén lekerekített szögletes formát vagy kerek, ívelt keretet. Egy kerek keret kellemes kontrasztot mutat a viselő szögletes arcán, esztétikus hatást nyújt. Remek választás egy széles szárú keret is, mivel kihangsúlyozza a viselő arcformájának hosszát.

6. Trapéz

Fent keskeny, lent széles. A trapéz alakú arcnál a homlok és a halánték körüli rész keskenyebb, mint a hangsúlyos arccsont és állkapocs.

Milyen szemüveg áll jól az ovális arcon?

A legbiztosabb, ha markáns szélű keretet választasz, ami az arc felső harmadát emeli ki. Lehet ez például egy szélesebb keret. Így a viselője keskeny halántéka szélesebbnek tűnik, kiegyenlítődnek az arcvonásai. Ugyanezt a hatást érheted el, ha olyan keretet választasz, aminek a szára a lehető legmagasabban helyezkedik el. A trapéz alakú arcon jól mutat a macskaszem és a pillangó szemüveg is.

Close Menu
Kosár
×
×

Cart

Csatlakozz az ELEANOR Klubhoz!

10% KEDVEZMÉNY AZ ELSŐ RENDELÉSEDBŐL

Első rendelésed alkalmával a káros kék fény sugárzás 10%-át mi szűrjük meg Neked!

let's save the world together